Πέμπτη 24 Μαρτίου 2005

Αντικατάσταση Κεντρικού Αγωγού Υδρευσης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Κολοκοτρώνη 44 – Αθήνα – Τ.Κ. 10560
Τηλ. Προέδρου:       6936-193355
Τηλ. Γραμματέα:     6934-304137
Fax: 210-3234627                                                                         Aθήνα, 24 Μαρτίου 2005


Αρ. Πρωτ.  21

Προς τον
Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης
και Αποκέντρωσης
κ. Προκόπη Παυλόπουλο
Α θ ή ν α




Αξιότιμε κ. Υπουργέ


Η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την διακυβέρνησή της σε μία περίοδο κρίσιμη για την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα (ασφάλεια, υγεία, ανεργία, παιδεία κλπ.).

Η κρίση θεσμών και αξιών βαθειά και δυστυχώς του κανόνα δεν ξέφυγε η Δημόσια Διοίκησης. Τα φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής, αναξιοπιστίας, γραφειοκρατίας και αδιαφορίας έκδηλα και θύμα πάντα ο πολίτης.

Κληθήκατε από τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να αναλάβετε το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., με τους άξιους συνεργάτες σας, για να αποκαταστήσετε το κύρος και την αξιοπιστία της Δημόσιας Διοίκησης, να επανιδρύσετε το Κράτος, να ενισχύσετε θεσμικά και οικονομικά τον α’ και β’ βαθμό Ο.Τ.Α, να εμπνεύσετε το προσωπικό με οράματα για μία Δημόσια Διοίκηση σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, στην υπηρεσία του πολίτη.

Η επιλογή των προσώπων που θα υλοποιήσουν τους στόχους και το πρόγραμμα που ενέκρινε ο Ελληνικός Λαός στις 7 Μαρτίου του 2004 επιβαλλόμενη.

Το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ενισχύει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έρχεται να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα σε ζωτικής σημασίας θέματα.

Στη γενέτειρά μας, το διευρυμένο Δήμο Σπερχειάδος, τα προβλήματα πολλά και ποικίλα, αλλά στεκόμαστε και δίνουμε  ιδιαίτερα έμφαση στο θέμα της ύδρευσης. Στις μέχρι σήμερα μελέτες,δεν ελήφθη μέριμνα για την οριστική λύση του προβλήματος «Αντικατάσταση του παλαιού αγωγού και ύδρευση του Δήμου και των Δημοτικών Διαμερισμάτων με φυσική ροή».

Εκπονούντο μελέτες σκοπιμότητος και πάντα σύμφωνα με τις χρηματοδοτήσεις.

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμούς, αλλά και της απερχόμενης κυβέρνησης.

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης και Καθαριότητας Ο.Τ.Α. Νομού Φθιώτιδας, από Πηγές Κανάλια Πύργου Υπάτης, υπέβαλε αίτημα στην ΤΥΔΚ Ν. Φθιώτιδας για την σύνταξη μελέτης του ως άνω έργου και οι πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων μηχανικών είναι ότι το κόστος του έργου θα ανέλθει στα 1.500.000 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής είναι η επάρκεια και η καταλληλότητα του νερού και τ’ άλλα έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, ηλεκτρισμός, επικοινωνίες κλπ.).

Υποβάλλουμε θερμή παράκληση όπως έρθετε αρωγός για την έναρξη και χρηματοδότηση του έργου, που θα δώσει οριστικά λύση στην υδροδότηση των Δήμων Σπερχειάδας, Μακρακώμης, Υπάτης και του συνόλου των Δημοτικών Διαμερισμάτων της περιοχής.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.



Με εξαιρετική τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ





Αθαν. Ν. Μαγουλάς
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





Κωνσταντίνος Αθ. Βαρσαμάς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου