Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Ιαματικά Παλαιοβράχας


      Προς
                                          Την Εφημερίδα ΠΑΛΑΙΟΒΡΑΧΑ                                                                                                  
                                            Για Ενημέρωση των Αναγνωστών


Φίλοι Συμπατριώτες                                                                                                                     

   Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να ενημερωθείτε από επίσημα έγγραφα δημοσίων υπηρεσιών για την λειτουργία των ιαματικών πηγών ΠΑΛΑΙΟΒΡΑΧΑΣ.
   Το 2008 προτείνω την εγγραφή μας   στο ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ Ο.Τ.Α και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αφ’ενός μεν  αποδέχεται την πρόταση, αφ’ ετέρου δε  με ορίζει εκπρόσωπο.
    Με βάσει την Υπουργική Απόφαση περί Προστασίας, Αναγνώρισης και Αξιοποίησης των Ιαματικών Φυσικών Πόρων από το 2006 ,ενημερώνω υπηρεσίες του Δήμου και τον Δήμαρχο στις 7\11\2008 ,για την προθεσμία που έχουμε για να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες αναγνώρισης
και παράλληλα ,στην νομιμοποίηση των ήδη υφισταμένων εγκαταστάσεων –κτισμάτων στην ΛΟΥΤΡΟΠΗΓΗ ,σε συνεργασία με το τεχνικό γραφείο του κ. Ι. ΓΙΔΑΡΑΚΟΥ.
    Εισηγούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο,την Αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών Παλαιοβράχας,Κυριακοχωρίου, Μαρμάρων και Πουγκακιών ,η απόφαση είναι ομόφωνη ,χωρίς όμως να εγγραφούν στις κατ’ επανάληψη αναμορφώσεις του προϋπολογισμού πιστώσεις,με εξαίρεση την εξόρυξη γεώτρησης η οποία μας παρέχει 80 και άνω κυβικά νερό την ώρα.
     Επίσης πραγματοποιήθηκε υδροληψία και χημική ανάλυση σε ιδιωτικό εργαστήριο, προκειμένου να έχουμε συγκρίσιμα στοιχεία της πηγής και της γεώτρησης.
    Αρχές του 2009 αντικαταστάθηκα από Αντιδήμαρχος,  αλλά παρέμεινα εκπρό      σωπος στον Σύνδεσμο . Τον Μάρτιο, μετά από Ημερίδα που  πραγματοποιήθηκε στο Πλατύστομο για τα ΙΑΜΑΤΙΚΑ, επισκεφθήκαμε την Λουτροπηγή Παλαιοβράχας,με τον Πρόεδρο κ.Κώστα Γκαραγκούνη και τον Αντιπρόεδρο κ. Κώστα  Κουσκούκη της Επιτροπής Προστασίας και Αξιοποίησης των Ιαματικών Φυσικών Πόρων, προκειμένου να έχουν ιδία εικόνα και άποψη για τις δυνατότες Αξιοποίησης των Λουτρών.
    Στις 4\8\2009 η Δ\ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ συντάσει ΄Εκθεση Υγειονομικής Επιθεωρήσεως για το Υδροθεραπευτήριο Παλαιοβράχας στην οποία αναγράφονται υγειονομικές παραβάσεις και προτείνει να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των υπαιτίων.
    Στις 31\8\2009 ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος ζητά από τον υπεύθυνο την άμεση αναστολή λειτουργίας των Κολυμβητικών Δεξαμενών και στις 16\9\2009 ενημε ρώνει τόσο των Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας όσο και την Δ\νση Δημόσιας Υγείας ότι ο υπεύθυνος λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου έχει σταματήσει την Λειτουργία της επιχείρησης.
    Το 2011 η Επιχείρηση λειτούργησε αλλά και πάλι οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέστειλαν την λειτουργία, στις 8\9\2011 ενημέρωσα  και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο για την αναγνώριση της Πηγής, μετά από  εισήγηση του Δημάρχου        και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναγνώρισης. ΚΑΛΛΙΟ αργά παρά ΠΟΤΕ.
    Η λάσπη όταν ξεραθεί πέφτει οι κακοήθεις, οι κακόβουλοι,οι κατ’ επάγγελμα συκοφάντες, ζουν ανάμεσά μας και το μόνο που τρέμουν είναι το ΦΩΣ της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της Ενημέρωσης.
    Από βάθους καρδιάς ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την Ανιδιοτελή προσφορά  σας στην ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ σας και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Σας Ευχαριστώ για την Φιλοξε νία στο Έντυπό σας.
                                                                Με κάθε  τιμή

                                      Αθαν. Ν. Μαγουλάς
                                      Δημοτικός Σύμβουλος

                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου