Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Εθελοντές Αιμοδότες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            Σπερχειάδα 21-4-2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ                           Αριθμ. Πρωτ.2784
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
                  ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ          
                  Αφών ΠΑΠΠΑ 2 -Τ.Κ 35003                                                                              
       
                                                                                                             ΠΡΟΣ
                                                                                                 Τους Αιμοδότες – τριες

Φίλοι  Αιμοδότες – τριες

Αναλαμβάνοντας τον τομέα Πρόνοιας σε συνεργασία με τους Συλλόγους, την Εκκλησία, τους αιρετούς των Τοπικών Διαμερισμάτων και την Υπηρεσία ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ καταγράψαμε τα Α.Μ.Ε.Α, τους αναξιοπαθούντες και απόρους συνανθρώπους μας που χρήζουν κάθε ηθικής και υλικής συμπαράστασης.
Γνωρίζοντας ότι στις αρχές της 10ετίας του 1990 λειτουργούσε Τράπεζα Αίματος της οποίας η λειτουργία ανεστάλη για τους λόγους που όλοι γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε  την επαναλειτουργία της.
Προκειμένου να διαφυλάξουμε τους αιμοδότες από την επανάληψη τέτοιων φαινομένων (Αλόγιστη χρήση) καταρτίσαμε το Καταστατικό λειτουργίας της Τράπεζας που επισυνάπτεται και το οποίο ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι ανάγκες και τα αιτήματα των συμπολιτών μας αυξάνονται καθημερινά λόγω των τροχαίων ατυχημάτων, χειρουργικών επεμβάσεων, μεσογειακής αναιμίας και παθήσεων που απαιτούν συνεχώς την χορήγηση αίματος.
Είμαστε ίσως η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα που εισάγει αίμα και αρκετοί συνάνθρωποι μας πλήρωσαν ακριβά με την ζωή τους την έλλειψη ελέγχου του εισαγόμενου αίματος.
Απευθυνόμαστε σε σας που κατά το παρελθόν  ενεργήσατε « Ώσπερ πελεκάν τετρωμένος την πλευράν σου Λόγε, σους θανόντας παίδας εζώωσας, επιστάξας ζωτικούς αυτοίς κρονούς» ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ (Στάση β)  και ήρθατε αρωγοί στον πάσχοντα συνάνθρωπο σας καλούμε να συνεχίσουμε την προσφορά ΖΩΗΣ με την διαβεβαίωση ότι το καταστατικό θα τηρείται απαρέκκλιτα.
Όσοι εθελοντές επιθυμείτε να επαναλειτουργήσουμε την Τράπεζα αίματος να επικοινωνήσετε με τα μέλη της επιτροπής Μαγουλά Αθανάσιο 6936193355, Κυριαζή Γεώργιο 6947124096, Μπήτο Κων/νο 22360- 43422 κ. Τυραιδή Νικόλαο 6974633360 και Μαγκλάρα Πένυ 6945354712.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα – Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.    


Με κάθε τιμή

Ο Αντιδήμαρχος

Μαγουλάς Αθανάσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου