Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005

ΚΟΥΤΣΟΥΦΛΙΑΝΗ -ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΟΞΥΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Κολοκοτρώνη 44 – Αθήνα – Τ.Κ. 10560
Τηλ. Προέδρου:       6936-193355
Τηλ. Γραμματέα:     6934-304137
Fax: 210-3234627                                                                 Aθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2005


Αρ. Πρωτ.  10

Προς τον
Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.
κ.Γεώργιο Σουφλιά
Διευθυντή Γραφείου Υπουργού
κ. Άρη Κωτούλα


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,


Αναλάβατε το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο και κληθήκατε εντός 4μήνου να διεκπεραιώσετε όλα τα εκκρεμή έργα, απαραίτητα για την τέλεση των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ στη χώρα μας.

Για ένα πράγμα είμασταν απολύτως βέβαιοι, ότι στον τομέα σας όλα θα ήταν έτοιμα στην ώρα τους και δεν διαψευστήκαμε.

Κύριε Υπουργέ,

Αναλάβαμε την Ομοσπονδία για να συντονίσουμε το έργο των Συλλόγων του Νομού Φθιώτιδος και να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς που έχουν στόχο να εκτελέσουν έργα υποδομής, ώστε να αναπτυχθεί κάθε πτυχή της περιοχής μας.

Οι μεγάλοι οδικοί άξονες, αλλά και το υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο, θα μικρύνουν τις αποστάσεις, θα βγάλουν από την απομόνωση ιδιαίτερα την ορεινή Κεντρική Ελλάδα και θα είναι η απαρχή/η βάση για την ανάπτυξη.

Η Ορεινή Δυτική Φθιώτιδα είναι ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, αλλά στερείται οδικού δικτύου, τόσο προς την Φωκίδα-Αιτωλοακαρνανία, όσο και προς την Ευρυτανία, ιδιαίτερα δε αναφέρουμε ότι στον Δήμο Σπερχειάδας τα Δημοτικά Διαμερίσματα στο σύνολό τους καλύπτουν τον ορεινό όγκο και είναι απομονωμένα.

Έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια από τους φορείς  Αυτοδιοίκησης εδώ και 10 χρόνια για να διαπλατυνθεί- ασφαλτοστρωθεί ο περιφερειακός δρόμος  που ενώνει 2 Περιφέρειες και άρει από την απομόνωση των ορεινό όγκο από Κουτσούφλιανη –Γραμμένη Οξυά. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την ένταξη & χρηματαδότηση του έργου και αυτό οφείλεται  στην έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Επίσης, σας επισυνάπτουμε το από 7/7/2004 ενημερωτικό έγγραφο του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΑΛΤΣΑ ΕΔΕ, που αναφέρεται σε έργο (οδικό δίκτυο), το οποίο συνδέει τον Δήμο Σπερχειάδας με την Ευρυτανία, στη θέση Ράχη Τυμφρηστού. Οι δύο οδικοί άξονες θα τέμνονται στο ύψος του Δημοτικού Διαμερίσματος Γαρδικίου.

Εμείς τονίζουμε την αναγκαιότητα εκτέλεσης άμεσα των έργων αυτών, για να δοθεί κίνητρο σε αρκετούς συμπατριώτες μας να ενταχθούν σε Προγράμματα Αγροτοτουρισμού, σε όσους δε έχουν ενταχθεί, να δεχθούν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών και για άλλους να είναι το έναυσμα για δράση σε άλλους τομείς, ώστε να βελτιώσουν το επίπεδο διαβίωσής τους, αλλά και προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

Γνωρίζουμε τόσο το ενδιαφέρον σας όσο και την πολιτική σας βούληση, αλλά και το έργο, το οποίο έχετε επιτελέσει σε όλα τα Υπουργεία στα οποία κληθήκατε να προσφέρετε τις Υπηρεσίες σας.

Κύριε Υπουργέ,

Θα σας είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια συμβολή σας στην υλοποίηση των ανωτέρω.


Με εξαιρετική τιμή,

Για το Διοικητικό ΣυμβούλιοΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣΑθαν. Ν. Μαγουλάς
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚωνσταντίνος Αθ. ΒαρσαμάςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου