Δευτέρα 26 Ιουνίου 2006

Τ .Ε.Ι Συντήρηση Εκθεμάτων Λαογραφικών Μουσείων

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Κολοκοτρώνη 44 – Αθήνα – Τ.Κ. 10560
Τηλ. Προέδρου:       6936-193355                            
Τηλ. Γραμματέα:     6934-304137
Fax: 210-3210178                                                    Aθήνα, 26 Ιουνίου 2006

Αρ. Πρωτ. 298

Προς το
Τ.Ε.Ι.  ΑΘΗΝΩΝ
Τμήμα Συντήρησης Ξύλου
Τμήμα Μετάλλου



Αξιότιμες Κυρίες, Κύριοι, 


Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εκτός των άλλων, είναι η συγκέντρωση και η έκθεσή τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (Μουσείο) αντικειμένων που χρησίμευαν στις καθημερινές ασχολίες των κατοίκων σε παλαιότερες εποχές.

Απ’ ό,τι μας έχουν γνωρίσει οι Σύλλογοι-μέλη της Ομοσπονδίας, στον τόπο καταγωγής τους έχουν συγκεντρώσει πλήθος αντικειμένων, τα οποία εκτίθενται στα Μουσεία Μαρμάρων, Κυριακοχωρίου,Γαρδικίου κ.λ.π.

Συγκεντρώσανε αντικείμενα, όπως εργαλεία (ξύλινα και μεταλλικά, οικοσυσκευές, αγροτικά, οικοτεχνίας), ατομικά πολεμικά όπλα, νομίμως κατεχόμενα, βιβλία, χειρό-γραφα, περγαμηνές κ.ά.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι τα Τ.Ε.Ι. έρχονται αρωγοί στη συντήρηση του ως άνω αναφερομένου υλικού, έργο το οποίο επιμελούνται οι σπουδαστές, κάτω από τις οδηγίες και την επίβλεψη των άοκνων καθηγητών των συγκεκριμένων τμημάτων.

Σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αφ’ ενός μεν αν προτίθεσθε να έρθετε αρωγοί στην προσπάθειά μας και αφ’ ετέρου, με ποιές προϋποθέσεις θα γίνει το όλο εγχείρημα της συντήρησης.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.


Με εξαιρετική τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Αθαν. Ν. Μαγουλάς
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Κωνσταντίνος Αθ. Βαρσαμάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου