Πέμπτη 1 Ιουνίου 2006

Σήμανση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Κολοκοτρώνη 44 – Αθήνα – Τ.Κ. 10560
Τηλ. Προέδρου:       6936-193355                            
Τηλ. Γραμματέα:     6934-304137
Fax: 210-3210178                                    Aθήνα, 8 Μαΐου 2006

Αρ. Πρωτ. 262

  Π ρ ο ς :
- Τον Νομάρχη Φθιώτιδας
κ. Αθανάσιο Χειμάρα
- Τον Δ/ντή ΤΥΔΚ
κ. Γεώργιο Τσάπρα
- Την Δημοτική Αρχή Σπερχειάδας-Υπάτης
  Δ/νση Ελέγχου Δημοσίων Έργων
Διευθυντή
κ. Αναστάσιο Παπαναστασίου



Αξιότιμοι Κύριοι,


Είναι γεγονός ότι μετά την θέσπιση του μέτρου 1-11 στο ΠΕΠ και του Προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», πλήθος μελετών συντάχθηκαν και συντάσσονται, έργα εκτελέσθηκαν και εκτελούνται, που θα βγάλουν από την απομόνωση τον ορεινό όγκο κυρίως της Δυτι-κής Φθιώτιδας.

Ενώνεται η Φθιώτιδα με Φωκίδα, Ευρυτανία και Καρδίτσα, διά των οδικών δικτύων: α) Γαρδικίου Ομιλαίων-Γραμμένης Οξυάς, β) Πουγκακίων-Ανατολικής πρόσβασης εισόδου Σήραγγας Τυμφρηστού, γ)  Πάπας-Σμοκόβου και δ) Ροβολιαρίου-Ρεντίνας.

Θεωρούμε, όμως, εξίσου σημαντικά έργα την ασφαλτόστρωση των οδικών δικτύων: α) Ανατολής-Δάφνης, β) Πιτσίου-Ανατολικής πρόσβασης εισόδου Τυμφρηστού και γ) την βελτίωση του άξονα Λουτρών Υπάτης-Σπερχειάδας, σε συνδυασμό με την κατασκευή νέας γέφυρας στην Βίστριζα.

O δρόμος Πιτσίου-Τυμφρηστού έχει χαρακτηρισθεί επαρχιακός από το 1958, με σχετικό Π.Δ. και η άμεση διάνοιξη-ασφαλτόστρωσή του επιβάλλεται, διότι θα επιτρέπει σε ελάχιστο χρόνο την διακίνηση αγαθών στην διαρκώς αναπτυσσόμενη Ευρυτανία.

Δεν νοείται ανάπτυξη των Δήμων Σπερχειάδας και Υπάτης, όταν δεν υφίσταται νότιος άξονας, κάθετος στην Π.Α.Θ.Ε. και με ανισόπεδους κόμβους κλπ. για τη σύνδεση και εξυπηρέτηση των Δημοτικών Διαμερισμάτων των Δήμων. Το υφιστάμενο οδικό δίκτυο δεν πληροί τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας (στροφές, λακούβες κλπ.) για τους μετακινούμενους με κάθε είδους όχημα.

Σ΄αυτή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Ν.Α.Φ. για την βελτίωση του οδικού δικτύου του Νομού θα πρέπει να συμπεριλάβει και να υλοποιήσει το προαναφερόμενο.

Θα αναπτυχθούν συγκοινωνίες, θα συνδεθούν τα Λουτρά της Παλαιοβράχας και της Υπάτης, τέλος θα επιτρέπεται η μετάβαση των κατοίκων από και προς την Αιτωλοακαρνανία-Φωκίδα και μέσω της Ανατολής-Δάφνης.

Ελλειπής είναι και η κάθετη σήμανση που πληροφορεί τους οδηγούς τί πορεία θα ακολουθήσουν προς την έδρα του ΔΗΜΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ και τα Δημοτικά του Διαμερίσματα κατά μήκος του Εθνικού Δικτύου Λαμίας-Καρπενησίου. Αδιάψευστος μάρτυς η εικόνα, έτσι όπως την έχει καταγράψει ο φακός των Αφων Καραντζούνη και αποτυπώνεται στο μηνιαίο τοπικό εφημεριδάκι «ΦΩΝΟΓΡΑΦΟΣ», το οποίο σας επισυνάπτουμε.

Ηθικό χρέος να επισημαίνουν τις ελλείψεις οι πολίτες, καθήκον της Πολιτείας η έγκαιρη και έγκυρη παρέμβαση και επί του προκειμένου η σήμανση του προαναφερόμενου οδικού δικτύου. Μικρό το κόστος κατασκευής και τοποθέτησης, αλλά μεγάλο το όφελος των πολιτών.



Με εξαιρετική τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ




Αθαν. Ν. Μαγουλάς
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




Κωνσταντίνος Αθ. Βαρσαμάς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου