Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2005

Επαρχιακός Τύπος

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Κολοκοτρώνη 44 – Αθήνα – Τ.Κ. 10560
Τηλ. Προέδρου:       6936-193355
Τηλ. Γραμματέα:     6934-304137
Fax: 210-3234627                                                                

Aθήνα, 27 Μαΐου 2005


Αρ. Πρωτ.  188
Πρωθυπουργό
κ. Κώστα Καραμανλή
Υπουργό Επικρατείας
κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο
Κοιν.:  Επαρχιακό ΤύποΕξοχότατε κ. Πρωθυπουργέ


Έχει παρέλθει διάστημα 14 μηνών από την 7η Μαρτίου 2004, που ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ Σας έδωσε εντολή να κυβερνήσετε τη χώρα.

Στην χρονική περίοδο αυτή, η Κυβέρνηση αντιμετώπισε τόσο εξωτερικά, όσο και μείζονα εσωτερικά θέματα και τα διευθέτησε επιτυχώς μεν, αλλά δεν είχαν την κατάλληλη-επαρκή προβολή και τα Μ.Μ.Ε. παρουσίασαν το άσπρο-μαύρο, γιατί ως συχνά αναφέρεται, με διάφορες ρυθμίσεις εισέπραταν δις, τη μερίδα του λέοντος από το δημόσιο χρήμα.

Ο Επαρχιακός Τύπος χρόνια τώρα αναδεικνύει και προβάλλει θέματα της καθημερινότητας και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην Περιφέρεια και κατά κόρο κάνει αναφορά στην ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας, τους αγροτοκτηνοτρόφους.

Ο σωστά ενημερωμένος πολίτης, όχι από τους διαπλεκομένους, αλλά από τον άοκνο λειτουργό της ενημέρωσης –εκδότη, ανταποκριτή, δημοσιογράφο του Επαρχιακού Τύπου– ήταν αυτός που ενέκρινε το Πρόγραμμα της Ν.Δ. και Σας εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση για μία τετραετία.

Κατανοούμε την οικονομική δυσπραγία, αλλά αν δεν ενισχυθούν οικονομικά οι εκδότες του Επαρχιακού Τύπου, δεν θα υφίσταται αντίποδας στην παραπληροφόρηση των διαπλεκομένων, των οποίων τα συμφέροντα έχετε θίξει με το νόμο περί διαπλοκής.

Η αναφορά στους διαπλεκόμενους δεν είναι ορολογία δική μας, αλλά έχει κυριαρχήσει στη Δημόσια Ζωή σε κάθε τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό σταθμό και έντυπο.

Ενδεικτικά Σας αναφέρουμε ότι η κυκλοφορία των ημερησίων εφημερίδων της Επαρχίας είναι πολλαπλάσια ορισμένων ημερησίων με πανελλήνια κυκλοφορία.

Εμείς, ως εκπρόσωποι του Πολιτισμού, έχουμε επίγνωση πόσο είναι απαραίτητη όχι μόνο η πολυφωνία, αλλά ιδιαίτερα η σωστή ενημέρωση, στηρίζουμε κάθε ελεύθερη φωνή, στηρίζουμε τον Επαρχιακό Τύπο που καθημερινά προάγει τον Πολιτισμό και ενημερώνει επαρκώς τους ανθρώπους της Περιφέρειας.Με εξαιρετική τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΑθαν. Ν. Μαγουλάς
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚωνσταντίνος Αθ. ΒαρσαμάςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου