Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

’ Κατασκευή Σκοπευτηρίου στην Λευκάδα’’


                                                                                    
Δήμος Μακρακώμης                                       Σπερχειάδα 01-03- 2012                                           
Δημοτική Παράταξη                                                              
ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ                                                             Προς 
                                                                         Το Δημοτικό Συμβούλιο
                                                                         Μακρακώμης 

                                                                                                                                                               
                                                          ΕΙΣΗΓΗΣΗ


         Θέμα :΄’ Κατασκευή    Σκοπευτηρίου στην Τοπική Κοινότητα   Λευκάδας’’      

ΙΣΤΟΡΙΚΟ : Το 1993 εισηγήθηκα  και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Απανταχού Κλωνιωτών Φθιώτιδας ‘’ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ’’αποφάσισε   ομόφωνα την σύσταση και λειτουργία του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου’’ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ’’υπό την αιγίδα του υφιστάμενου φορέα.                                                                                                      
 Το 1994 είχαν συγκεντρωθεί  οι απαραίτητες υπογραφές από χωριανούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον
 να ασχοληθούν  με το άθλημα της σκόπευσης  και  της τοξοβολίας και βρισκόμασταν στο στάδιο κατάθεσης και έγκρισης του καταστατικού από το Πρωτοδικείο.
  Η 4ετής οικειοθελής και  για ανυπέρβλητους λόγους απομάκρυνση μου από κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου ήταν και η απαρχή να ατονίσει η λειτουργία του και να μην υλοποιηθεί  η απόφαση της Γεν.Συνέλευσης.
 Το 1998 μετά  από απαίτηση του συνόλου των μελών επαναδραστηριοποιήθηκα το Δ.Σ στελεχώθηκε και από άλλους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ χωριανούς απέκτησε κύρος, αίγλη και επανήλθε δυναμικά για να συνεχίσει την ανιδειοτελή προσφορά του.  
  Συνεργαστήκαμε με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπερχειάδας ο οποίος μας φιλοξενεί μέχρι και σήμερα στα γραφεία του ,καταθέσαμε και εγκρίθηκε το καταστατικό από το Πρωτοδικείο.            
  Εγγράψαμε 63 νέα μέλη και εκδόσαμε 36 ταυτότητες αθλητών για σκόπευση και τοξοβολία μέσω της Ελληνικής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας .
 Εξελέγη Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο υπέβαλε αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπερχειάδας για παραχώρηση δημοτικής έκτασης  πλησίον της έδρας του Δήμου αφ’ενός μεν να διευκολύνονται οι νεαροί αθλητές στις μετακινήσεις τους, αφ’ ετέρου δε να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν ατυχήματα.
 Η δημοτική αρχή αρνήθηκε την παραχώρηση έκτασης  και ενέκρινε την κατασκευή σκοπευτηρίου στο Δ.Δ Λευκάδας σε έκταση 27 στρεμάτων. 
 Άμεση και καθολική ήταν η αντίδραση του Κυνηγετικού  Συλλόγου Σπερχειάδος ,της Ελληνικής Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, των αθλητών, του Εμπορικού Σύλλογου , όλων των φορέων της Σπερχειάδας και φυσικά του  Συλλόγου των Κλωνιωτών που είχε επωμισθεί το κόστος ίδρυσης και λειτουργίας του Α.ΣΚ.Ο. γιατί :α)Δεν πληρούσε τις προυποθέσεις για την εκγύμναση των νεαρών αθλητών στο Αεροβόλο που είναι το πρώτο στάδιο στην σκόπευση και β) δεν είχε τις απαραίτητες διαστάσεις για την τέλεση των αθλημάτων (ακτίνα 200 μέτρων ) ως εκ τούτου έκταση 40 στρεμάτων.
 Αναζητήσαμε τον πλησιέστερο στην έδρα χώρο νοτιοδυτικά  και σε απόσταση 300 μέτρων από το γήπεδο ποδοσφαίρου και με τα πενιχρά έσοδα του Συλλόγου Κλωνιωτών διαπραγματευθήκαμε  την αγορά του ,παράλληλα αναθέσαμε την εκπόνηση προμελέτης στον κ.ΘωμάΔημουλά τοπόγραφο μηχανικό.
 Το κόστος του έργου σε τιμές του 2004 ανέρχεται στο ποσό των 568.447,00 ευρώ.
 Η  κείμενη νομοθεσία δεν επέτρεπε  και δεν επιτρέπει στην Πολιτεία την χρηματοδότηση των Αθλητικών Συλλόγων για την κατασκευή υποδομών και η Δημοτική αρχή είχε πάρει τις αποφάσεις της.
 Με την ανάληψη των καθηκόντων ως Αντιδήμαρχος ,συνεπής στην υλοποίηση του στόχου για κατασκευή σκοπευτηρίου και έχοντας την συμπαράσταση συνδικαλιστών του ΥΠ.Πολιτισμού ,του  φίλου και συμπατριώτη Νικου Δανιήλ από το Παλαιοχώρι, του τ. Γενικού Δ\ντή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ. Θωμά Στάμου και του εκλεκτού συμπατριώτη  Μάριου Τσάκα, Δ\ντή Γραφείου Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  κ. Γεωργίου Αλογοσκούφη, στις 31-08-2007  εντάχθηκε το έργο με ονομασία ,ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ, στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με κωδικό 2005ΣΕΟ1600024,με ολικό προυπολογισμό 500.000,00 ευρώ και πίστωση για το 2007 ποσό 35.000,00 ευρώ.
΄Ομως υπήρχε και υπάρχει εκκρεμότητα με τις διαστάσεις του γηπέδου κ.α λεπτομέρειες που είχαμε επισημάνει ευθύς εξ΄αρχής και μετέπειτα επεσήμαναν οι επιτροπές που πραγματοποίησαν αυτοψία τοσο το 2005 όσο και το 2007 παρά τις δεσμεύσεις της Δημοτικής  Αρχής.
  Το 2009 αντικαταστάθηκα από Αντιδήμαρχος και ένα χρόνο εκτός των προαναφερομένων προβλημάτων,είχε προστεθεί και η λήξη του χρόνου ισχύος της περιβαλλοντικής μελέτης.
  Το 2010 μου ανατέθηκαν εκ νέου καθήκοντα   Αντιδημάρχου και μέσα σε (5) μήνες καταφέραμε να μας παραχωρηθεί επιπλέον των (27) στρεμμάτων δημόσια δασική γη (7) στρεμμάτων στις 6/7/2010 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να εγκριθούν  οι περιβαλλοντικοί όροι για το σύνολο της έκτασης.
 Τέλος Ιουνίου 2010 ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δίνει εντολή και για όσα έργα δεν είχαν δημοπρατηθεί να διαγραφούν όλες οι εγγεγραμένες πιστώσεις και ως εκ τούτου και την πίστωση που αφορούσε το Σκοπευτήριο.
 Την σπουδαιότητα του έργου την έχω διατυπώσει εγγράφως και προφορικώς πολλές φορές και δεν θα εγκαταλείψω την προσπάθεια έως  ότου πείσω και τους συναδέλφους της παρούσας Δημοτικής Αρχής ώστε να δοθεί προτεραιότητα στην εκτέλεση του.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ
  Να εκπονηθεί άμεσα ολοκληρωμένη μελέτη κατασκευής σκοπευτηρίου για όλα τα είδη σκόπευσης (πιστολίου, αεροβόλου, καραμπίνας)  και τοξοβολίας στην τοπική κοινότητα Λευκάδας σύμφωνα με την υφιστάμενη προμελέτη του Α.ΣΚ.Ο  ΜΥΡΜΗΔΟΝΕΣ και να υλοποιηθούν από πλευράς  Δήμου  όλες  οι δεσμεύσεις που αναφέρονται στο από 21/11/07 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προς το Δήμο Σπερχειάδας, ώστε να είμαστε έτοιμοι ή να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ή να κατασκευαστεί με δαπάνες του Δήμου.




                                                                                      Ο Δημοτικός Σύμβουλος



                                                                                       Αθανάσιος Ν.Μαγουλάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου